Poštovane kolegice i kolege,

čast i zadovoljstvo nam je da vas obavijestimo da će se od 24. do 27. juna 2021. godine u Mostaru, u organizaciji Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (The Bosnian-Herzegovinian American Academy of Arts and Sciences – BHAAAS), održati Technical Section symposia kao dio Dana BHAAAS 2021. BHAAAS je osnovana 2007. godine u Charlotteu, North Carolina, SAD, s ciljem okupljanja istaknutih pojedinaca, stručnjaka, kulturnih radnika i umjetnika iz dijaspore i BiH, u sklopu koje se svake godine održavaju Dani BHAAAS-a, kontinuirano već 11 godina.

Tehnička sesija se organizira dugi niz godina i čast i zadovoljstvo nam je da se unutar ove sesije predstave najnovija istraživanja i dostignuća iz različitih oblasti tehničkih nauka, kao i održivog urbanog razvoja koji se nalazi unutar multidisciplinarnog simpozija. 

Planirane teme tehničkog simpozija su:

  1. Computer Science
  2. Mechanical Engineering
  3. Mechatronics, Robotics and Embedded Systems
  4. Advanced Electrical Power Systems
  5. Civil Engineering
  6. Geodesy and Geoinformatics
  7. Computer Modelling and Simulations for Engineering Applications
  8. Information and communication technologies
  9. Trends and Innovation in Geographic Information Systems
  10. Applied Mathematics

Sustainable Urban Development: Designing Smart, Inclusive and Resilient Cities je unutar multidisciplinarnog simpozija. 

Ovim putem još jednom želimo obavijestiti sve zainteresirane da je rok za slanje produžen, te da je pomjeren sa 15. 02. 2021. na 01. 03. 2021, kao i pozvati ih da pošalju svoje radove najkasnije do 01. 03. 2021. 

Prihvaćeni radovi koji budu prezentirani tokom IAT 2021. bit će publicirani unutar Springer’s Lecture Notes in Networks and Systems i bit će indeksirani u ISI Proceedingsu, SCOPUS-u, Google Scholaru i Springerlinku.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail: naidadem@yahoo.com, a veb-link i dodatne informacije za slanje članaka možete naći na: https://bhaaas.org/mostar-2021/abstracts-papers-submission/#1583839452921-16b3ea46-3137.

Održavanje simpozija će biti usklađeno sa datom epidemiološkom situacijom (on-site, hybrid ili online), o čemu ćemo vas obavijestiti na vrijeme.