Bosna i Hercegovina je u septembru 2023. potpisala Pismo saglasnosti o implementaciji Programa Interreg Evropa i time stekla pravo učešća u ovom programu, zajedno sa ostalih šest kandidovanih zemalja za članstvo u Evropskoj uniji. Interreg Evropa je program teritorijalne saradnje čiji je osnovni fokus regionalni razvoj i izrada relevantnih politika u cilju smanjenja nejednakosti u  razvoju, rastu i kvaliteti života u svim regijama Evrope. Program trenutno raspolaže sa budžetom od 397 miliona eura, a očekuju se dodatna povećanja kako bi se finansiralo učešće novih članica.

Više o ovom programu možete nači na: https://www.interregeurope.eu/

U cilju promocije programa i podrške Direkcija za evropske integracije i Zajednički sekretarijat Programa međuregionalne saradnje Interreg Evropa 2021-2027. za aplikante iz Bosne i Hercegovine održali su info sesiju o programu i mogućnostima koje program nudi u narednom periodu.

Kroz nekoliko prezentacija koje su vam dostupne ovdje možete se informisati o budućem pozivu za aplikante, platforma za učenje o politikama, te ključnim karakteristikama programa.