📢 POZIV JE OTVOREN 📢

👉 Pozivamo sve mlade istraživače!

Program mobilnosti Zapadnog Balkana zvanično otvara prijave! Krenite na putovanje koje će podići vaše istraživanje i podstaknuti saradnju preko granica unutar istraživačkih institucija Zapadnog Balkana.

📌 Zašto se prijaviti?

Jer volite da istražujete nove istraživačke okoline i proširujete svoju profesionalnu mrežu u različitim ekonomijama Zapadnog Balkana. Promjena pejzaža nikada ne može škoditi! Dobijate finansijsku podršku do dva mjeseca, fokusirajući se potpuno na svoje istraživanje bez briga o finansijama. Sve to, dok sarađujete sa vodećim istraživačkim institucijama i postajete dio šire akademske zajednice.

🎯 Ko treba da se prijavi?

Doktorandi ili postdoktorandi koji su u poslednjih sedam godina dobili doktorat i povezani su sa istraživačkom ili visokoškolskom institucijom na Zapadnom Balkanu.

🔗 Pogledajte detalje i podnesite svoju prijavu do 26. juna 2024. Za više informacija i prijavu, kliknite ovdje: https://www.westernbalkans-infohub.eu/…/western…/

#WBMS   #ResearchMobility

Webinar: Program  mobilnosti Zapadnog Balkana – Pitanja i odgovori

Poštovani kandidati Programa mobilnosti Zapadnog Balkana WBMS, da bi vas dodatno podržali, tim POLICY ANSWERS projekta organizuje webinar kako bi odgovorio na sva moguća pitanja koja se mogu pojaviti u vezi sa procesom prijave, kriterijima podobnosti i drugim temama Programa mobilnosti Zapadnog Balkana. Pridružite se ovom webinaru 12. juna 2024. u 14:00 sati (CEST) gdje će sekretarijat WBMS poziva u DLR Projektträgeru biti dostupan da odgovori na vaša pitanja.

Link za pristup webinaru je: https://zsigmbh.my.webex.com/zsigmbh.my/j.php?MTID=m412f6d0dc6994ef59ef5b79c7aa87b5c

Registracija nije obavezna, a sve informacije o webinaru možete pronaći i ovdje: https://www.westernbalkans-infohub.eu/events/webinar-western-balkans-mobility-scheme-questions-answers/

3